Кога жена губи достоинство | Фотографија од породување која допре милиони мајки (Фото)

4554

Фотографијата која една мајка на четири деца неодамна ја објави за краток временски период доби повеќе од 130 илјади лајка, а поделена повеќе од 70.000 пати.

Џил Krauzer, писателка и мајка на четири деца, неодамна пронајде една стара фотографија сликана веднаш по едно од нејзините породувања и одлучи да ја сподели со јавноста. Имено, Џил ја искористи можноста да им се заблагодари на медицинските сестри кои ѝ помогнаа во тие тешки моменти.

Нејзината фотографија е објавена на страницата “Baby Rabies”, и за кратко време лакувана е од 130 илјади луѓе, главно мајки кои чувствува потребата и самите да ги пренесат своите искуства.

“Никогаш нема да заборавам како после породувањето го тргнав моето лице кое беше потпрено на градите од сестрата која ми помогаше и ја здогледав нејзината кошулата натопена со моите солзи и пот. Реков дека ми е жал, а таа одговори: “Душо, ова е живот на мојата кошула, никаде на друго место не би била. Ајде да го извадиме ова дете”, рече една мајка, а друга додаде:

“Зекогаш ќе се сеќавам на сестрата која ми помогна во бањата за прв пат по породувањето. Крварев и се чувствував ужасно понижено, но таа не ни трепна. Стално и се извинував, а таа ме уверуваше дека тоа не е проблем. Никогаш нема да заборавам како ми ги чистеше нозете и мислев дека бог на ова мислел кога кажа “сакајте ги своите најблиски”.

Споделете со вашите пријатели … !!!

I'll never forget the faces of the nurses who followed me into the bathroom after delivering each baby. That moment when…

تم نشره بواسطة ‏‎Baby Rabies‎‏ في 13 سبتمبر، 2017

loading...