Колима | Најактивниот вулкан во Мексико | Фото/Видео

1021
Вулканот Колима во западниот дел на Мексико е еден од најактивните во земјата
Booking.com INT

Масивна вулканска ерупција на вулканот Колима, во западно Мексико. Пепелта е исфлена во височина од 29 000 фт.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Вулканот еруптираше во 09:15 по локално време во средата. Ерупцијата била фатена од веб камера поставена за да се следи активноста на вулканот.

Пепелта покри градови и села одалечени и до 15 милји далеку, но бе поголеми оштетувања.

Вулканот Колима во западниот дел на Мексико е еден од најактивните во земјата
Во својата најголема ерупција од минатата година, вулканот исфрли пепел во височина од 2,5 милји .
Вулканскиот материјал се искачи на повеќе 29,000фт во воздух по ерупцијата.
Ерупцијата беше фатена од камера камера поставена за да се следи активноста на вулканот.
Пепелта падна на градови и села одалечени на колку 15 милји, но не се оштетени.
Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...