Колку вода треба да пиете дневно за да ја намалите тежината? Табела

2468
Booking.com INT

Секоја диета и начин на слабеење вклучува пиење доволни количини вода, а според општата пресметка, препорачаната дневна доза на вода се два литра или осум чаши вода.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Но, ако сакате да ги зголемите шансите за губење на тежината и успех на диетатата, и од водата да добиете максимум, треба да ја земете в предвид вашата тежина, односно килограмите, и според таа бројка да утврдите точно колку вода треба да испиете

Успехот на диетатата се зголемува со доза на доволна количина вода, а колку вода точно треба да пиете правилно одредуваат вашите килограми.

Еве колку вода дневно му е потребна на вашето тело за да ги намалите килограмите во однос на вашата телесна тежина

60 килограми – 2 литри вода (5-6 чаши вода од 3 децилитри)

65 килограми – 2,1 литри вода (околу 6 чаши вода од 3,5 децилитри)

70 килограми – 2,3 литри вода (околу 6 чаши вода од 3,5 децилитри)

75 килограми – 2,5 литри вода (околу 7 чаши вода од 3,5 децилитри)

80 килограми – 2,6 литри вода (околу 7 чашит вода од 3,5 децилитри)

85 килограми – 2,8 литри вода (околу 8 чаши вода од 3,5 децилитри)

90 килограми – 3 литри вода (околу 8 чаши вода од 3,5 децилитри)

95 килограми – 3,2 литри вода (околу 9 чаши на вода од 3,5 децилитри)

100 килограми – 3,3 литри вода (околу 9 чаши вода со 3,5 децилитри)

105 килограми – 3,4 литри вода (околу 9 чаши вода со 3,5 децилитри)

110 килограми – 3,6 литри вода (околу 9 чаши вода од 3,5 децилитри)

115 и повеќе килограми – 3,7 литри вода (10-11 чаши вода со 3,5 децилитри)

Совети за тоа како во текот на денот да внесете доволна количина вода и така да го задоволите важното правило на секоја диета:

1. Пијте 2 чаши вода од 2.5 децилитри пред секој оброк. Ако јадете три пати на ден, ќе внесете 1,5 литри вода.

2. Наутро штом ќе се разбудите и пред спиење ќе испиете две големи чаши вода, и на тој начин ќе внесете до 1 литра вода.

Совет: Ако поради испиената вода што ја пиете пред спиење се будите ноќе затоа што треба да мокрите, таа чаша вода испијте ја наутро. За уште подобри ефекти, можете да додадете лимон во водата или други состојки.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...