Комбинацијата на кафе и попладневна дремка за кратко време ја враќа енергијата

637

Голем број луѓе пијат кафе со цел да се расонат. Меѓутоа, доколку правилно ги искомбинирате кафето и дремката, ќе можете за кратко време да ја повратите енергијата во текот на денот. 

Едноставно испијте филџан кафе и легнете да спиете.

Стимулативното дејство на кофеинот настапува дури после 30 минути тако што имате доволно време за кратка дремка.

Потоа во целост ќе ја повратите потребната енергија за останатите дневни активности.

loading...