Куќа во форма на прекуокеански брод во Сингапур

880
Booking.com INT

На сингапурскиот остров Сентос е изградена необична вила, чиј изглед потсетува на прекуокеански брод.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Мистрал 2-001

Вилата, дело на студиото „Меркурио Дизајн Лаб“, е наречена „Мистрал“, по името на силниот сезонски северозападен ветер што дува во реонот на Медитеранот. 

Мистрал 3-001

Со употребата на примеси на металик бела боја, дизјанерите успеале да ги истакнат елементите на куќата и екстрено и интерно, со што се обезбедува изглед на брод и се создава чувство на силен фронтален притисок.

Мистрал 4-001

На приземјето на вилата се сместени дневната соба, трпезаријата и кујната, додека на првиот и вториот кат се наоѓаат спалните соби. Дополнително „Мистрал“ има и голема соба за забава и подрум.

Мистрал 6-001

На првиот кат се наоѓа голема тераса од која се пружа поглед кон бискиот канал, додека сите спални соби се на задната страна и нудат панорамски поглед кон морската шир.

Мистрал 5-001

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...