Куќа која се раздвојува по разводот

2378
Booking.com INT

Експерот за поп култура Омар Кбири дојде до одлична идеја за разделување на домот во две целосно функционални половини, во случај брачните партнери да посакаат да се разведат. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Кбири ја пренел неговата идеја на архитектите од компанијата „ОБА“ кои го осмислија едноставниот дизајн на куќата наречена „Prenuptial housing“.

Домот на вода се состои од две независни структири кои делуваат како една целина.

Изработен е од лесни карбонски влакна и дрва, монтираните структури се вклопуваат како во познатата игра „Тетрис“, а едноставниот механизам ги држи споени.

%d0%ba%d1%83%d1%9c%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b0-%d1%81%d0%b5-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b4%d0%b2%d0%be%d1%98%d1%83%d0%b2%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%b2%d0%be%d0%b4%d0%be%d1%823-001

Тимот на „ОБА“ планира да изгради прототип со цел да се тестира дизајнот на куќата, а првите нарачки ќе почнат да се примаат кон почетокот на 2017 година.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...