Куќички од бајките во Романија

934
Booking.com INT

На надморска висина од 2.554 метри на Карпатите, на 40 километри од романскиот град Сибиу, се наоѓа еколошкото одморалиште „Валеа Занелор“, кое претставува комплекс од куќички изградени од глина, дрво, песок, камења и сено, кои наликуваат како да доаѓаат од некоја бајка.   

Bitcoin Exchange CEX.IO

Куќички од бајките2-001

Комплексот, изграден во 2014 година, се состои од 10 куќи-апартмани, кои се сто проценти од органско потекло, без употреба на современи материјали, како што се хемиски бои или лакови.

Куќички од бајките3-001

До крајот на годината во рамки на комплексот ќе биде отворен и ресторан, кој исто така ќе биде изграден од органски материјали.

Куќички од бајките4-001

Во самото одморалиште се служи исклучително органска храна, која потекнува од околните села.

Куќички од бајките5-001

Името на комплексот „Валеа Занелор“ на ромнаски јазик значи „Долина на самовилите“, што одговара на амбиентот во кој се наоѓа одморалиштето, вгнездено во планинскиот венец Фагарас под врвот Порумбацу де Сус.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...