Лажица за луѓе со телесна попреченост | Видео

1144
Booking.com INT

Технолошката компанија Линкс Дизајн е производител на лажицата „Лифтвејр“ – револуционерен пронајдок за лицата со телесна попреченост.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Станува збор за помагало наменето за лицата со потешкотии во користењето на рацете, со намалена способност и контрола и тресење на раката.

Лажицата е подвижна и е направена така што делот за црпнување секогаш е стабилен. Тој е секогаш во хоризонтална положба, па речиси и не дозволува храната да се истури.

Лажицата работи на батерии што се полнат.

Цената на еден сет е 185 евра. Направата е повеќенаменска, односно покрај додатоците во облик на лажица, има и додаток виљушка, којшто чини 33 евра.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...