Легендарниот Алф се бори за живот (видео)

685

Актерот Mihaly ‘Michu’ Meszaros, кој го толкуваше ликот на Алф во истоименит хит на серијата од 80-тите години на минатиот век, се наоѓа во кома и се бори за живот.

Актерот, кој е висок само 84 сантиметри, бил пронајде во несвест во бањата ви неговиот дом од страна на менаџерот Денис Варга. Мезаро веднаш бил пренесен во болницата во Лос Анџелес, а како што изјави Варгаза ТМЗ, 76-годишниот актер имал здравствени пробелми откако пред осум години прежиеал мозочен удар.

Мич на лекарите пред паѓањето во кома им рекол дека не сака да му бидат исклучени апаратите кои го оддржуваат во живот, дури и ако здрвствената состојба не му се подобри.

Mitch Alf-001

Мезаро се појави во голем број филмови и серии во изминатите години, но најпознат е по улогата на вонеземјанецот Алф. Во првата сезона на серијата тој носеше костим, кој му го покриваше целото тело, но бидејќи му беше многу топло во него, во голем број од сцените во лседните зезони снимал само во горнито дел на костимот.

Тој потекнува од Унгарија, а првите настапи ги имал за циркус, каде бил претставуван како „најмал човек во светот“. Ном шефовите во циркусот набрзо сфатиле, дека талентираниот Мезаро може да им донесе многу пари, па тој почнува со актерството.

Последната улога во која се појави Мезаро беше во филмот „Warlock: The Armagedon“ во 1993 година.

loading...