Легенда за која не сте чуле | Поради неа направиле парк полн со пениси | Видео

2727
Booking.com INT

Денес паркот Хасинданг е една од најомилените туристички дестинации во Јужна Кореја, а бизарната приказна за неговото создавање го обиколила светот.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Во Јужна Кореја постои парк со скулптури и статуи на пениси во ерекција.

Паркот Haesindang е изграден во градот Sinnam на источниот брег на земјата, во спомен на млада девица, чиј љубовник бил рибар, кој никогаш не се вратил од риболов. Таа го чекала на брегот кога започнала силна бура и ја усмртила девојката.

Нејзиниот дух, наводно, продолжил да талка по брегот и ги избркал сите риби. Жителите биле шокирани и ја обвиниле девојката за оскудица на рибите која следувала.

Легендата оди понатаму вака: Еден рибар, видел дека нема ништо да улови, седнал на карпата и одлучил уште малку да почека. Како тоа веќе оди, при седењето почувствувал потреба за мокрење и го направил тоа во водата.

При мокрењето, духот на починатата девојка, ја видел неговата “гордост” и од радост ја смирил водата. Претпоставувате, рибите се вратиле во своите живеалишта.

Локалните жители одлучиле во чест на таа урбана легенда да го изградат овој популарен парк, кој денес е еден од најпосетуваните туристички места во Јужна Кореја.

Во меѓувреме, во Јапонија е основан фестивал на фалусните скулптури кој привлекува голем број уметници.

Kanamara Matsuri (Japon)

Au printemps, les pénis envahissent la ville de Kawazaki au Japon ! C'est le Kanamara Matsuri, une drôle de fête de la fertilité à découvrir sans modération ! 🇯🇵 🗾 🎎 🍆 😜

تم نشره بواسطة ‏‎Jetlag‎‏ في 12 يناير، 2018

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...