ЛЕКАРИТЕ ВО ШОК | Ова убива 93% од ракот на дебелото црево за само 2 дена! Видео

2385

Рак на дебелото црево денеска е една од најшироко распространети форми на рак кај мажите и жените, иако постојат многу природни лекови кои ја спречуваат оваа болест, медицинските стручни лица и понатаму сметаат дека нема доволно истражувања кои го би го поддржале овој факт.

Жално е дека со науката денес доминира фармацевтската индустрија и дека најголемиот број на истражувања е финансиран од страна на фармацевтските компании и главно се фокусирани на финансиска добивка, а не на здравјето на луѓето.

Сепак, тоа не значи дека не се спроведуваат големи и значајни истражувања кои се објавуваат во истакнати списанија.

Одличен пример за ова доаѓа од Универзитетот во Аделаида, Австралија, каде што истражувачите откриле дека лауринската киселина (која претставува 50% од кокосовото масло) уништува повеќе од 93% клетки од рак на дебелото црево кај луѓето веќе по 48 часа по третманот.

Интригантно е дека лауринската киселина ги отрула клетките на ракот и во исто време предизвикала оксидативен стрес, а при тоа значително го намалила нивото на глутатионот (потребен на клетките на ракот да се заштитат себе си од оксидативниот стрес).

Експериментите се вршени in vitro во Петриевите садови, но и in vivo кај стаорците, покажале ист ефект.

Проблемот со ваквите истражувања е дека се многу скапи, а не се интересни за спонзорите, бидејќи природните лекови не можат да се патентираат. Едноставно не е во интерес на фармацевтските компании да финансираат вакви истражувања, иако се насочени кон добробит, односно благосостојба на населението.

Лауринската киселина обично се наоѓа и во мајчиното млеко, а претставува масна киселина која го поддржува имунолошкиот систем и има антибактериски својства.

Клиничките студии на Американското друштво за исхрана покажале дека мастите во кокосовото масло “можат да бидат корисни во лекување и спречување на состојбите како што се дијабетес, остеопороза, вирусни болести (мононуклеоза, хепатит Ц, херпес …), болести на жолчното кесе, Кронова болест и рак.”

Докажано е дека кокосовото масло ги намалува несаканите ефекти од хемотерапијата и го подобрува квалитетот на животот на пациентите со рак.

Жално е дека фармацевтските компании не сакаат да ги финансираат понатамошните истражувања за волшебните ефекти на овие природни компоненти.

Извесно е дека во природата се наоѓаат лекови за сите можни болести, но без истражувања тоа никогаш нема да го дознаеме.

loading...