Листа на 10 најздрави намирници за појадок

13610
Booking.com INT

Што треба да се јаде наутро за да се зачува здравјето и да се спречи таложење на прекумерни килограми?

Bitcoin Exchange CEX.IO

Кинеските нутриционисти го разбија митот за тоа дека појадокот мора да биде обилен и дека мора да го јадете рано наутро.

Се чини дека е токму спротивното! Според нив, појадокот треба да биде лесен и треба да се јаде доцна. Преобилниот појадок може да доведе до собирање на масти.

Експертите исто така составија листа на намирници кои треба да се јадат наутро.

На неа се најдоа:

1) Јајца
2) Мусли со овошје или суво овошје
3) Мусли со сок или млеко
4) Јогурт со овошје
5) Салата од зеленчук и зелен зеленчук
6) Свежо сирење со овошје
7) Леб од житарки, интегрален леб
8) Овошна салата
9) Нискокалорично сирење
10) Каша со млеко

Идеално време за појадок е околу 11 или 12 часот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...