Ловоров лист – огромен бенефит за вашето здравје и убавина

2201
Booking.com INT

Нешто што не сте знаеле за овој триумфален лист кој уште во Античко време бил наречен симбол на победата вечноста и бесмртноста.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Ловоровиот лист не можете да го јадете суров но во јадењата слободно додадете го , но не само за подобрувањњ на вкусот, туку и како лек.Ловорот може да се најде сув и свеж. Полн е со витамини и минерали, антибактериски компоненти, антивоспалителни елементи и многу други бенефиции.

Еве каде се имаме примена и корист од Ловоровиот лист:

  1. Ако имате мускулна болка можете да ги релаксирате мускулите и да ја одстраните болката со масло од ловоров лист кое сте го направиле сами така што ке исечкате ливчиња од ловор и ке ги ставите да одстојат во маслиново масло ладно цедено.
  2. Настинка, треска, кашлица ..најбрзо ке ги намалите симптомите со чај од ловоров лист.
  3. Дигестивниот систем ке ви биде благодарен секогаш кога во јадењето ке ставите ловоров лист. Храната брзо ке се свари во вашиот стомак и полрсно ке се чувствувате. Без надуеност и грчеви.
  4. Превенција од канцер е една од главните својства на ловоровиот лист. Котехините во овие ливчиња имаат моќ да сречат мултиплицирање на канцер клетките, а истата улога ја има и нивното огромно антиоксидациско дејствп кое ги штити здравите клетки од промени.
  5. Благотворно делува на срцето и крвните садови и со тоа заштитува од срцев удар.
  6. Освен за здтавјето, ловоровиот лист има огромна примена и за убавината. Вашата кожа ке изгледа младо, убаво и без брчки, без линии, без подочници..едноставно ставете го лицето над пареа од ловоров лист што се вари во вода.
  7. Ако сакате да имате цврста коса која многу брзо расте и нема воопшто првут, плакнете ја после секое миење со чај од ловоров лист.
  8. Маслото од ловоров лист во вашата када ке ве релаксира и истовремено ке делува антибактериски на вашата кожа. Ако немате масло ставете неколку ливчиња.
  9. Избелувач на заби и кожа! Земете едно ловорово ливче и истругајте ги забите. Веднаш ке ја видите разликата. И лицето ако го миете со чај од ловоров лист после неколку миења ке стане побело за една нијанса.
Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...