Лондон од воздух: Знаменитостите на англискиот главен град | Видео

530
Booking.com INT

Град со најстара подземна железничка станица во светот, со втора црква по големина, со повеќе од 11.000 ресторани и кафулиња. Секако тоа е Лондон, една од најголемите светски метрополи.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Лондон за почеток најлесно ќе го запознаете ако седнете во некои од специјализираните црвени автобуси, кои нудат организирано разгледување и им се препуштите на туристичките рути да ви ги откријат убавините на англискиот град.

Тоа што Лондон го прави препознатлив во целиот свет е неговииот Парламент и најпознатиот часовник Биг Бен.

Image result for London

Во градот ќе се сретнете со голем број стадиони, како „Вембли“, „Емиратс“ и „Стамфорд Бриџ“, но и со голем број паркови и градини, почнувајќи од Хајд парк и Регент парк, па до оние помалку познатите, кои најчесто се нарекуват „клуч градини“, затоа што се во сопственост жителите на околните згради, кои плаќаат посебен данок за нив и единствено тие можат да ги отклучат и уживаат во нивната убавина.

Сепак пред да одлучите да го посетите Лондон, погледнете ги овие фасцинантни видео снимки снимени во 4К резолуција со дрон од воздух.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...