Лукот како лек за отсранување брадавици

3090

Природата секогаш ни нуди природни лекови за многу болести, кои можат значително да ја подобрат нашата здравствена состојба.

Лукот е еден од најмоќните природни лекови што може да биде поефикасен и од антибиотик. Лукот го штити нашиот организам од бактерии, габички и инфекции, а најефикасен е кога се конзумира на празен желудник.

Научно истражување покажало дека организамот на човекот ќе биде подобро заштитен ако јаде лук наутро пред појадиокот, бидејќи со тоа се зголемуваат антибактериските својства.

Лукот има над 400 активни состојки. Тој е извор на витамините A, Б1, В2 и Ц, минерали, диетални влакна, аминокиселини, есенцијални масла, растителни масла, ензими, железо, јод, калциум, калај, сулфур, селен и фосфор.

Но, како што објави „Позитивмед“, постои уште еден начин на кој можете да го искористите лукот.

Треба да го изгмечите, да го ставите на фластер и да го залепите на кожата, поточно на тој дел каде имате брадавици, ако се предизвикани од ХПВ.

Менувајте ги фластерите во тек на две недели и ќе се уверите во неговата ефикасност.

loading...