Луксузен одмор во пештерите на Кападокија

503

Името Кападокија според најстарите персиски записи значи „земја на убави коњи”.

Областа е значајна за Христијанството поради големиот број остатоци на древни цркви и манастири. Сепак, она што овој дел од Анадолија го чини привлечно за патувања и посети,се пештерите претворени во луксузни хотели.

Сликата ја комплетираат вулканските рамнини меѓу планината Еркијес, Мелендиз и Хасан, некогаш активни вулкани, а сега преубави пејзажи.

Најубав поглед на местово ќе добиете со возење со балон, по што оваа дестинација е и позната. Ургуп е најголем град и срцето на Кападокија, со своите туристички објети украсени со природни релјефи.

Можеби ќе ве интересира:

http://5.9.225.129/~kukuriku/%D1%88%D0%B8%D1%80%D1%83%D0%BC-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%B0-%D0%BE%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D1%82%D1%83%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B8-12-000-%D0%B3/

loading...