Луксузна јахта која во водата се движи како кит (видео)

1002
Booking.com INT

Инженерот Чарлс Бомбардиер изработи концепт на суперјахта, наречена Seataci, која користи свои погони да плива под водата како кит, а чини близу 100 милиони долари.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Јахтата има уникатен погонски систем, а користи движења слични како китовите кога пливаат во водата. Движењата се базираат на ротирање на моторот и два сателита потопени како подморница за создавање движења.

Фолиите во капсулите осцилираат за создавање движења потребни за движење на бродот. Овој метод може да биде поекономичен и подобар за екологијата, затоа што помалку ги нарушува чувствителните екосистеми во водата.

Јахтата при патувања го потопува поголемиот дел од трупот на бродот, при што нуди прекрасен поглед на животот под океанот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...