Магдалена Алексовска од „Рига симфони“, Летонија, се врати со две награди

1359
Booking.com INT

Со изведбата на песната „Молитва“, но и со интерпретација на хитот „I have nothing“ од Витни Хјустон, во категории на оригинална песна и светски хит, младата и талентирана Магдалена Алексовска неодамна од Летонија се врати со две награди – за освоено прво место од публика и трето од жири.

Bitcoin Exchange CEX.IO

„Рига симфони“ беше насловен овој фестивал на кој Маги доби учество како награда за освоено Гранпри на претходниот фестивал во Прилеп во октомври.

Од август наваму и е период на награди – во август на „Езерски бисери“ во Струга зеде трето место, во септември во Варна во Бугарија на „Арт Старс Ѕвезди“ – зеде прво место, па на „Астерикс“ во Прилеп Гранпри, а сега и овие награди во Рига.

Инаку, песната „Молитва“ е на авторот Борче Шабановски, кој текстот го потпишува заедно со Катерина Алексовска.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...