Мажите не се свесни за ризикот од неплодност

1550
Лаптоп во скут, може негативно да влијае на бројот на сперматозоидите
Booking.com INT

Голем број мажи не се свесни дека некои фактори, како дебелината или држењето на лаптоп во скут, можат негативно да влијаат на бројот на сперматозоидите и така да се зголеми ризикот за неплодност. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Научници од канадскиот Универзитет „Мекгил“ утврдија дека кај учесниците во нивните студии можат точно да идентификуваат дека само половина од нив се свесни за активностите и медицинските состојби со неплодноста.

Нешто поизразена била свеста за поврзаноста со ракот, пушењето и употребата на стероиди за зголемен ризик за неплодност.

Истражувачите во стручното списание „Хјуман Репродакшан“ пишуваат дека слабата информираност била еднакво распространета во сите возрасни групи и не зависела од степенот на образованието или висината на платите на испитаниците.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...