Мажите повеќе ги забележуваат жените облечени во црвено | Видео

1047
Booking.com INT

Експертите од Универзитетот во Рочестер докажаа дека за мажите попривлечни се жените кои носат црвена облека, како и дека се подготвени да потрошат повеќе пари на нив и повеќе да се потрудат за да ги освојат.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Студијата во која девојките на секои две недели на профилната фотографија во фотошоп ја менуваа бојата на маицата, покажа дека најголем интерес за нив имало кога биле облечени во црвено.

Заклучокот на истражувачите е дека тоа е така поради културолошките и историските ставови односно оти црвената боја ја поврзуваме со страста и љубовта.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...