Мажот ја прашал својата сопруга дали некогаш го изневерила | По 50 години брак, му ја кажала вистината во очи

6108
Booking.com INT

Мажот ја прашал својата сопруга дали некогаш му била неверна, но ваков одговор не ни можел да сонува …

Bitcoin Exchange CEX.IO

Сите карти се фрлени на маса. По 50 години брак, таа му ја кажала вистината.

“Марта, наскоро ќе биде 50 години откако се венчавме, и има нешто што сакам да го знам.”

“По сите овие 50 години, дали некогаш си ми била неверна?”

“Добро Хенри, морам да бидам искрена со тебе … Да, трипати сум ти била неверна во текот на овие 50 години … но секогаш со вистинска причина.”

Хенри очигледно повреден од признавањето на неговата сопруга, тој рече: “Јас никогаш не сум се посомневал. Да ли можеш да ми кажеш што мислиш со изјавата “добра причина”?”

Марта рече: “Прв пат тоа се случи уште на почетокот на нашиот брак, кога бевме на работ да ја игубиме нашата мала куќа, затоа што немавме пари за хипотека”.

“Дали се сеќаваш на онаа вечер кога отидов да се видам со банкарот и следниот ден те информира дека кредитот ќе биде продолжен?”

Хенри ѝ одговори за нејзината посета кај банкарот, и рече: “Можам да ти простам за тоа, ја спаси нашата куќа, а што е со вториот пат?”

Марта го праша: “Се сеќаваш ли кога беше многу болен, но немаше пари да ја платиш операцијата на срцето која мораше да ја направиш? Па, една ноќ отидов кај докторот и тој ја направи операцијата бесплатно”.

“Тоа си го направила да ми го спасиш животот, секако дека ќе ти простам, а сега кажи ми што беше третиот пат?”

“Добро”, вели Марта. “Дали се сеќаваш кога се кандидираше за претседател на својот голф-клуб, па ти беа потребни 73 гласа повеќе …?”

Хенри се онесвести ….

Henri se onesvestio....

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...