Меѓународна недела на сестринството | Кога Бог се одлучи да создаде медицинска сестра

9298
Booking.com INT

Кога Бог се одлучи да создаде медицинска сестра, мораше уште првиот ден да работи прекувремено.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Го посети ангелот и го праша: “Господе, зошто овој модел толку долго го моделираш?”

– “Зарем не го прочита списокот на посебните барања” – одговори Бог.

– “Мора да има и машки и женски карактеристики, мора да се дезинфицира, мора да има нерви од челик, широки плеќи на кој може сѐ да се одложи. Покрај тоа мора да биде мала, ситна и да не зазема премногу простор во претесните службени простории. Мора да знае одеднаш да изврши пет барања и при тоа да има уште некоја слободна рака.”

Ангелот одмавна со главата и одговори: “Толку многу раце? Тоа нема да може.”

Бог воздивна и рече: “Најмногу тешкотија имам со очите. Идеалниот модел би требало да има барем три пара – со едниот пар би можел да гледа низ ѕидовите за да може во ноќната смена да згрижи што е можно повеќе пациенти, вториот пар мора да ги има на задниот дел од главата за да види она што другите сакаат да го сокријат, и се разбира, третиот пар со кој на пациентот без многу зборови ќе му каже “Не грижете се, јас сум тука за вас.”

Ангелот го повлече Господ за ракавот и му рече: “Господе, одете малку да се одморите, утре ќе продолжите со работа.”

Бог му одговори: “Сега не можам да заминам, ми успеа да направам модел кој речиси никогаш нема да се разболи, и да се разболи, самиот ќе се излечи. Ќе разбере дека на 20 болнички кревети има 30 пациенти и дека на 20 работни места има 5 луѓе. Ја сака работата која многу бара, а слабо е платена и не му се потребни многу слободни саботи и недели.”

Ангелот сврте неколку круга околу моделот – “Материјалот е премногу мек” – воздивна.

“Но, издржлив е” – одговори Бог. – “Не можеш ни да замислиш што сѐ поднесува.”

Ангелот го допре лицето на моделот – “Тука има грешка, нешто не е во ред.”

Бог објасни – “Тоа не е грешка, тоа е солза. Тече од жал, поради осаменоста, а понекогаш и поради радост. Солзите се потребен вентил …. “

Така беше вечер, па утро, ден …

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...