Ме викнаа од пошта да подигнам пари | Мислев дека е грешка, дека некој се подбива со мене, но тогаш го добив и ова писмо

11093

Пред некој ден ме повикаа од пошта затоа што некој ми испратил пари.

Помислив дека тоа е грешка, бидејќи не знам кој би ми испратил пари, затоа што немам некој таков, а и тешка сум мизерија, па искрено мислев дека некој ме навртува.

Кога отидов ми велат имате писмо и 3.000 долари, и сè уште не ми се веруваше.

Зедов писмото да го читам, кога другар ми од основно кој живее во Америка, кој тогаш беше мизерија исто како што сум јас сега.

Секогаш му давав колку што можев, со него ги делев сендвичите, пиевме сокови од истото шише, ми беше како брат.

Пред десет години замина за Америка, како што се вели на “печалба за корка сува леб“, и се чини дека успеал.

На крајот од писмото пишува:

“Брату, секогаш кога ќе ти затребаат пари, само јави ми се, знам како ти е сега и знам каков си човек кога имаш.

Фала му на Бога, јас сега имам доволно и сметај го тоа како и ти да имаш. Твојот брат …”

Ниту сега не можам да поверувам дека по толку години се сетил на мене и запамтил што добро сум му направил.

Се чини дека дури и во ова тешко, лошо време, вреди да се биде човек. Кој  би рекол …

Споделете со вашите пријатели … !!!

loading...