МИА Најави-Македонија

661
Booking.com INT

Скопје – Министерот за труд и социјана политика Ибрахим Ибрахими ќе присуствува на прославата на патронатот на ЈОУДГ „Пролет“ – Карпош под мотото  „Движи да не заборавиме да одиме“. (Кеј на река Вардар, амфитеатар спроти Канал 5/10:00)

Bitcoin Exchange CEX.IO

Струмица – Министерот за труд и социјална политика Ибрахим Ибрахими ќе ја посети првата тура пензионери кои ја користат услугата „Бањско климатска рекреација  на корисници на пензија“ во ЈЗУ Бања Банско „Цар Самуил“. (13:30)

Скопје – Во организација на Здружението на информатичари на Македонија ќе се одржи 28. Државен натпревар по информатика.  (Факултет за информатички науки и компјутерско инжинерство-ФИНКИ/10:00 и компјутерски лаборатории на СЕМОС едукација – Прогласување на најдобрите/17:00)

Скопје – Меѓународен шаховски турнир „Опен Карпош 2017“. (х.„Александар Палас“/16:00)

Скопје – Парадно дефиле на Градскиот дувачки оркестар. (Музеј на град Скопје/11:00)

Скопје – Концерт на Биг Бенд на Здружението на џез музичари и слободни уметници во рамки на 40. Деновине на македонска. (Дом на АРМ/20:00)

Скопје – Априлијада 2017 под мотото „Скопје се смее“

  • Детска журка „Априлијада“ на плоштад „Македонија“. (11:00)
  • Ноќна забава на плоштад „Македонија“. (20:00)
  • Првоаприлска забава во „Веро центар„. (11:00)

1 април 2017

***МИА ги објавува местото и времето на одржување на настаните и притоа не презема обврска за реизвестување доколку дојде до промена на најавените термини***

Сите права се задржани. Овој материјал не смее да се складира, издава, емитува, препишува и повторно да се дистрибуира во каква било форма, без писмена дозвола од Македонската информативна агенција.
Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...