Мистериозна смрт на 80 делфини во водите на Бразил

1248
Booking.com INT

Бразилски еколози се обидуваат да ги откријат причините за смртта на 80 сиви делфини изминатиов месец во заливот Сепатиба, што се наоѓа на околу 70 километри од Рио де Женеиро.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Во соопштение на Институтот „Сив делфин” се наведува дека делфините угинале во последниве 17 дена.

Институтот од водите на Заливот извади остатоци на пет угинати делфини, но засега причината за нивната смрт, е непозната. Резултатите од лабораториските анализи се очекувааат до крајот на овој месец.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...