Модерна доградба со одважен изглед

742
Booking.com INT

Австралиското архитектонско биро „Поли Студио“ го изработи проектот за доградба на една куќа во едврадијански стил во мелбурншкото предградие Балаклејв. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Доградбата е проектирана како аголно поткровје што нуди повеќестрана ориентација на предниот дел и остава убав впечаток кога ќе се погледне од страна.

Во стариот дел на куќата, по реновирањето, се смесетни голема спална соба за родителите, бања и работна просторија, додека во доградбата на приземјето се наоѓаат дневанта соба, трпезарија со кујна и простор за сушење алишта, кој е отворен кон градината.

На катот, кој е целиот дограден над оригиналаната куќа, се наоѓаат спални соби за децата и балкон од кој се пружа поглед кон гардината.

При проектирањето архитектите воделе сметка доградбата да биде комплементрана со оригиналната струкура и да не се двои од нејзиниот изглед. За таа цел фасадата на старата куќа е прекриена со бели бродски штици, со цел подобро да се вклопи со доградениот дел обложен со плочи од јасен, премачкани со црна боја.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...