Мрачните тајни на родителите кои не ги сакаат своите деца | “Моето бебе е најгрдото бебе во светот”

4073
Booking.com INT

Ако вашата мајка е единствената личност која мисли дека сте најубави и тоа ве прави тажни, верувајте дека може да биде полошо. Има мајки кои мислат дека нивните деца се грди. Многу грди.

Bitcoin Exchange CEX.IO

За некои мајки и татковци нивните бебиња воопшто не се ни слатки, а тоа го признаваат на Whisper во исповеди кои делуваат малку застрашувачки.

Оваа слика за бебињата мајките ја добиваат како резултат на постпородилна депресија. Иако за оваа болест не се зборува доволно, сѐ повеќе и повеќе жени доживуваат некоја форма на “baby blues”, но и тешка постпородилна депресија.

Во најлоша форма таа се манифестира во недостаток на емоции према детето, но исто така и негативни емоции, па многу мајки мислат дека нивните бебиња се грди. Постпорпдилната депресија влијае на околу 15% од родилките и ретко ја препознаваат и соодветно третираат оваа болест.

Но, некои од нив напишале што мислат …

“Моето бебе е грдо, ме потсетува на мајката на поранешниот дечко. Таа беше луда”.

“Моето бебе е грдо, чувствувам огромна вина на совест, бидејќи сум го измамила мојот сопруг, а тој нема врска дека детето не е негово”.

“Моите деца се многу грди. Личат на нивната мајка. Никогаш не ни требале да се родат. Се чувствувам ужасно”.

“Не ги сакам моите деца, премногу се грди. Јас сум ужасна мајка, но никако не можам да ги прифатам.”

“Имам најгрдо дете што сум видела во мојот живот”.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...