Мудри совети од една 103-годишна жена по кои чекорам и ден денес

5904
Booking.com INT

Бабата на блогерката др. Кармен Харе живеела 103 години. Иако нејзиното образование било скромно, на својата внука ѝ оставила неколку мудрости според кои живеела.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Долговечната баба на својата внука во наследство ѝ оставила 21 мудрост кои блогерката Кармен Хара ги споделила со своите читатели, пишува „Хафингтон пост“.

1. Тишината е злато
2. Почитувајте се себе си и другите вас ќе ве почитуваат
3. Не врзувајте се за материјалното
4. Ако превисоко се искачите падот ќе биде многу болен
5. Животот е математика, со константни плусови и минуси

6. Толерирајте ги другите
7. Што ќе сеете тоа и ќе жнеете
8. Простувајте на своите непријатели
9. Никогаш не се предавајте
10. Морате да се развивате

11. Почитувајте го вашето семејство
12. Размислите пред нешто да направите
13. Инспирирајте ги другите и служете им на другите
14. Изградите цврсти темели
15. Верувајте во неочекуваното

16. Никогаш немојте да завидувате на успесите на другите
17. Бидете личност од збор
18. Давајте великодушно, земајте по малку
19. Не одете по покусиот пат
20. Заземете се за себе
21. Се што има почеток има и крај.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...