Мудрост | Зборови кои лекуваат

3719
Booking.com INT

Еднаш еден светец шетал низ природата, и додека одел покрај едно мало село, му пришла уплакана жена, молејќи го да дојде да помогне на едно болно дете …

Bitcoin Exchange CEX.IO

Тој отишол во селото и толпата се собрала околу него, бидејќи таквата личност била реткост. Му го донеле болното дете, а тој над него изговорил молитва.

“Дали навистина мислиш дека твојата молитва ќе му помогне, кога ниту медицината не успеала во тоа?” – извика човекот од собраната толпа.

“Што знаете вие за овие работи?” Вие сте една обична будала!”, му се обратил светецот на човекот.

Човекот ужасно се налутил, поцрвенел и се вознемирил.

Само што сакал да каже нешто, да потрча и да го нападне светецот, но тој му пришол и му рекол:

“Ако еден збор има толку многу моќ да ве натера толку да се налутите и да поцрвените, зошто некој друг збор не би ја имал моќта да излекува?”

Така тој ден светецот исцелил двајца мажи.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...