Научниците велат дека погледот на море го намалува стресот

479
Booking.com INT

Истражувањето на американските научници сугерира дека погледот на море е поврзан со редуцирање на нивото на стресот. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Научниците од Универзитетот во Мичиген Стејт, користеле податоци собрани од жители на новозеландскиот град Велингтон.

На врската меѓу погледот на море и редуцирањето на стресот не влијаеле фактори како полот, возраста и имотниот статус на испитаниците.

Стручното списание Health & Place додава дека погледот на градските паркови немал ваков ефект.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...