Научно – иновативен центар Siberian Health

1193
Booking.com INT

Научно-иновативниот центар е пододделение на Компанијата која се занимава со биолошко истражување, со развој на нови биолошки активни прехранбени додатоци и програми за нивна примена.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Компанијата има плодна соработка со научно-истражувачките институции во создавање конкурентни производи насочени на зачувување на здравјето.

Структурата на научно-иновативниот центар

Научен оддел

Задачите на научниот оддел вклучуваат воспоставување на научна соработка со водечките истражувачки институции, потрага по перспективни научни пронајдоци и технологии, како и вршење на тестови за ефикасноста на биолошки активни производи на Компанијата. Главниот резултат на дејноста на научниот оддел е создавањето на сопствени рецепти, кои со текот на времето можат да станат нови биолошки активни додатоци на Siberian Health.

Научно – едукативен центар

Во научно – образовниот оддел на Компанијата работат професионални новинари и лектори кои ја подготвуваат наставно – методичките материјали и видео презентации за производството на Siberian Health, и покрај тоа што редовно одржуваат семинари за информирање за производството во различни региони на земјата.

Производствена база

Производствената база овозможува најдобрите проекти на руските научници и специјалисти од научно-иновативниот центар да се претворат во нови производи кои Siberian Health ги издава секоја година како повеќе од 10 нови имиња. Опремувањето со современи производни линии со вкупно производство до 120.000 пакувања на производи дневно го прави процесот на производството уште попродуктивен.

Идеологијата на научно-иновативниот центар

Научно – иновативниот центар на Siberian Health ја исполнува благородната мисија за поддршка на домашната наука и примена во праксата на перспективните проекти на руските научници. Потенцијалот на руската наука е препознатлив и признат низ целиот свет, иако поради економски потешкотии, многу домашни проекти не доаѓаат до руските потрошувачи. А повеќето од нив се вистински научни достигнувања.

Основни насоки на Научно – иновативниот центар

– Потрага по потенцијални технологии и биолошки активни супстанции развиени од домашни научни институции.

– Развивање на рецепти за нови биолошки активни додатоци во исхраната.

– Опширно тестирање на ефикасноста на нови биолошки активни додатоци во исхраната.

– Развивање на програма за примена на биолошки активни додатоци во исхраната.

– Информативна дејност: подготовка на печатени и видео материјали, софтвери и семинари за прашања на одржување на здравјето и комплексна употреба на биолошки активни производи.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...