Највисоката вештачка елка се наоѓа во Шри Ланка

621
Booking.com INT

Шри Ланка постави светски рекорд во поставување на највисоката вештачка елка, со висина од 57 метри, што е за два метра повисока од онаа во Кина. Но, Гинисовата книга на рекорди треба дополнително да го потврдат тоа.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Елката ќе биде украсена со 600.000 шарени сијалици, а ќе има и Дедо Мраз во висина од шест метри и санки од 12 метра.

Елката првично требало да биде висока 100 метри, но Католичката црква била против, затоа што сметале дека парите треба подобро да бидат искористени.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...