Најскапата перница во светот што чини 57.500 долари

843
Booking.com INT

Специјалистот за врат Тхијс ван дер Хилст креираше перница што гарантира совршен сон, а нејзината цена изнесува 57.500 долари, со што претставува најскапата перница во светот. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Оваа перница е создадена со употреба на 3Д технологија за скенурање, со цел да се пронајде совршено прецизен облик, и при тоа е креирана од нетоксична холандска мемори пена. Секоја перница е прекрирена со рачно шиена Мулберу свила, египетски памук и 24 каратно злато. Патентот е украсен со четири дијаманти и огромен сафир.

За перницата е изработена и специјализирана Луис Витон торба.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...