Најскапата фотографија во светската историја | Фото

1788
Booking.com INT

Сите знаеме дека во нашите стари кутии во подрум има многу глупости и непотребни дребулии, но понекогаш, средувајќи ги, таму може да откриете многу занимливи работи.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Така, Ренди Џихаро од Калифорнија стана побогат за речиси пет милиони долари. И, сето тоа поради една слика…

Имено, Ренди наишол на стара кутија стари фотографии, доволно интересни, за тој да плати за нив два долари. Потоа, разгледувајќи ги поподробно, забележал дека на една од сликите се  наоѓа ликот на еден од најлегендарните американски одметници и ограбувачи во 19-от век – Били Д Кид.

Фотографијата е направена во 1881, кога познатиот разбојник на „дивиот запад“ имал 21 година. На неа тој со својата банда игра крикет.

Кусо по откривањето, пронаоѓачот ја огласил сликата за 5 милиони долари.

Џеф Ајело, кој моментно работи на документарец за прочуениот престапник од предминатиот век, ја испита и потврди автентичноста на сликата, па таа така и ќе се најде во филмот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...