Најстарите близнаци во светот наполнија 103 години

353

Најстарите близнаци во светот, Питер и Паулус Лангерок од Белгија, наполнија 103 години, наздравувајќи со чаша вино за својот долг заеднички живот.

Браќата никогаш не се женеле и живееле заедно најголем дел од годините. Речиси се нераздвојни и делат соба во дом за стари лица во близина на Гент.

Иако понекогаш жалат што немаат деца и внуци, истакнуваат дека еден на друг се најдобри пријатели, а роденденот го прославија со црно вино. Зад нив се кариери на судии.

loading...