Најстрашниот базен во светот

965
Booking.com INT

„Хубертус“ хотелот во Тирол во Италија е дом на еден од најневеројатните базени во светот. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

%d1%85%d1%83%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82%d1%83%d1%812

Базенот долг 25 метри кој се наоѓа овде е практично ремек дело на архитектурата и е вистинско чудо, бидејќи се наоѓа на 12 метри висина височина и има стаклено дно.

%d1%85%d1%83%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82%d1%83%d1%814

Базенот има врвен поглед кон планинскиот венец Доломит, а дело е на архитектонското студио Ноа и содржи слатка вода.

%d1%85%d1%83%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82%d1%83%d1%815

Неговите станици се изработени од стаклен панел, како  неговото дно, па со самото тоа не е наменет за оние кои патат од вртоглавица или имаат страв од висина.

%d1%85%d1%83%d0%b1%d0%b5%d1%80%d1%82%d1%83%d1%813

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...