На Фејсбук се појави нова опасност

1199
Booking.com INT

На Фејсбук се појави нова опасност за корисниците, што се шири по пат на пораки на оваа социјална мрежа.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Имено, некои корисници во инбоксот примиле датотека кој наликува на свг-формат, но која не соддржи слики, туку Јава скрипта. Таа Јава содржина корисниците ги насочува на лажниот Јутјуб канал, за чиј преглед би требало да се инсталира додаток за прегледи кој внесува малициозен вод во компјутерот.

Станува збор за малициозен Nemucode downloader, кој во компјутерот може да внесе штетни кодови, објави „Блепинг Компјутер“.

Слична работа е забележана и на Твитер, а Фејсбук и Гугл Хром веднаш се информирани за овој пробрлем.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...