Неверојатнo | Изедете 5 ореви и почекајте 4 часа …

13275
орев
Booking.com INT

Јаткастите плодови и оревите се важни за исхраната.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Не само што се полни со корисни хранливи материи, вклучувајќи ги и полинезаситените масти, феноли, витамин Е, и тони антиоксиданси, тие исто така, може да имаат изненадувачки ефект врз целокупното здравје.

Со вклучување на само 5 ореви на ден во својата дневна исхрана ќе имате изненадувачки здравствени придобивки.

* Ја намалуваат големината на струкот за повеќе од 1,27 центиметри
* Ја намалуваат можноста од развој на срцеви заболувања
* Го поддржуваат здравјето на мозокот
* Го намалуваат холестеролот
* Го зголемуваат бројот на сперматозоидите кај мажите
* Го намалуваат ризикот од дијабетес
* Превенција на ракот
* Го зајакнуваат здравјето на косата, кожата и ноктите

орев-001

Што се случува со вашето тело 4 часа откако сте изеле само 5 ореви?

Ефектот од оревот е толку голем што многу луѓе имаат здравствени придобивки, и тоа само неколку часа по внесувањето. Оревите со своите хранливи материи и витамини го полнат телото со гориво до следниот оброк.

Оревите се познати за стабилизирање на стресот.

Антиоксидансите во оревите го зајакнуваат срцето и се борат против слободните радикали кои се познати за предизвикување на болестите на срцето.

Омега-3 масните киселини го намалуваат чувството на депресија и симптомите на АДХД.

Органите почнуваат да работат подобро, спречуваат затнување на артериите и други негативни здравствени ефекти.

Ако се консумираат во умерени количини, нема да предизвикаат зголемување на телесната тежина, но наместо тоа, ќе го поддржат здравјето, ќе ја регулираат тежината и големината на струкот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...