Нема сомнеж дека неверството боли, но што вели науката

2136
Booking.com INT

Изневерените жени имаат една заедничка карактеристика.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Нема сомнеж дека неверството боли, но науката вели дека жени што биле изневерени се психички посилни и во иднина прават помудар избор во своите врски.

Според др. Крег Морис, психолог од универзитетот Бингамтон, вистинскиот губитник во случаите кога сопругот е неверен, е всушност другата жена, која добила партнер склон кон неверство.

Изневерената жена мора да мине и период на тагување, но на крајот ќе излезе како поискусна личност, која развива посебна способност, „радар за препознавање партнер со пониска вредност“, вели доктор Морис.

Од друга страна, врската меѓу мажот којшто изненеверил и жената со којашто ја изневерил својата партнерка, најчесто не успева.

Лос Анџелес, 26 март 2018 (МИА)

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...