Необичен простор за читање

512
Booking.com INT

Оваа необична читална е резултат на простор со полици за книги од интерсен геометриски облик и скалести седишта, како совршена чаура во која непречено може да се ужива во омилената книга.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Скалите ги водат луѓето горе-долу по должина на низата дрвени полици и удобни седишта кои се наоѓаат од страна.

Според Реобер Тревин, кој е партнет и архитектонски директор на фирмата Анаграм, дизајнот е така направен што дава личен простор за читање без препреки. Идејата била таква да се создаде чувство на одвоеност од надворешниот свет, само за читателите и книгата.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...