Необични вратоврски ги освоија корисниците на интернетот

925
Booking.com INT

Сестрите дизајнерки Еко и Меги дизајнирале необични пеперутки-машни кои ги освоија корисниците на интернетот. Во колекцијата се наоѓаат 100 пеперутка машни и сите се рачно направени. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

%d0%bd%d0%b5%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b2%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b82-001

При изработката тие користеле разни техники, меѓу кои се и флицирање на волна и сликање.

%d0%bd%d0%b5%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b2%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b83-001

Изработката на колекцијата траела 100 дена, а над 1.000 часови биле потрошени на флицирање на волна.

%d0%bd%d0%b5%d0%be%d0%b1%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d0%b2%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%be%d0%b2%d1%80%d1%81%d0%ba%d0%b84-001

Инспирација им била цитат на Хантер С. Томсон кој гласи: „Се она поради што срцето ќе ви чука посилно, веројатно вреди да се прави”.

Необичните вратоврски можат да се купат на страницата Etsy по цена од 145 долари.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...