Не се воздржувајте од проѕевање

1100
Booking.com INT

Има денови кога едноставно не можете да престанете да се проѕевате. Честопати ова може да биде непријатно оти така оставаме впечаток дека сме незаинтересирани и дека ни е здодевно.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Ho, без обѕир на сето тоа, не треба да се воздржуваме од проѕевањето, коментираат експерти.

Проѕевањето активира автономен нервен систем и го зголемува бројот срцеви отчукувања.

Ако сте уморни, тоа го снабдува мозокот со свеж кислород, го лади и така овозможува природно подобрување на крвотокот, што значи и поголема концентрација и будност.

Ако веќе мора да го спречите проѕевањето, тоа за организмот нема да биде којзнае колку лошо, но не правете го премногу често.

Зошто проѕевањето е заразно? – Научниците велат дека тоа се случува спонтано, поради емпатија кон туѓите чувства на пријатност.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...