Нова заразна игран на „Гугл“ се шири на интернет | Видео

669
Booking.com INT

Иако можеби цртањето не е Ваша јака страна, новата игра на „Гугл“ би можела да Ву претставува интересна забава.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Станува збор за играта „Quick, draw!“ (Брзо, цртај!), каде вештачката инелигенција се обидува да погоди што сте нацртале.

Задачата е да се нацртат шест случајни работи, како на пример око, брокули, ајкула, утка, книга, семафори, панталони или грабло, а за секои имате по 20 секунди.

Се црта со маусот на компјутерот или со прстот на екранот на мобилниот телефон, а софтверот погодува што сте нацртале врз основа на искуствата од претходние обиди на другите играчи.

На оовј начин вештачката интелегенција со време станува се поуспешна во погодување на она што сте го нацртале.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...