Најдоброто и најлошото време од денот за јадење и пиење | Видео

1154
Booking.com INT

Според неодамна спроведено истражување чии резултати се објавени во списанието Американ Џурнал оф Клиникал Нутршан, ако сакате да ги намалите килограмите, тогаш задолжително треба да се изеде еден оброк пред 15 часот.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Научно гледано, тоа е затоа што гладот е контролиран од циркадијелни ритми, односно од нашиот внатрешен часовник. Значи, ако јадете подоцна во текот на денот, вашето тело потешко ќе ги обработи калории.

Со други зборови, ако секогаш чекате да сфатите дека сте гладни, салатата ќе изгледа помалку атрактивна па најверојатно е дека подоцна ќе „нападнете“ на чокаладо или грицки.

Но, дали ручекот пред 15 часот претставува гаранција за губење на килограмите? Не. Здравата исхрана и физичка активност и понатаму се најважни фактори.

Но, добро е да се знае уште некој трик кој може во тоа дополнително да помогнат.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...