Одговор на вечното прашање | Еве зошто и кога бебињата клоцаат во стомакот! Видео

6270
Booking.com INT

Мајките особено ќе бидат заинтересирани за ова.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Кога ќе прашате бремена жена зошто бебињата тоа го прават, тие ќе ви одговорат дека бебињата само се обидуваат да ги прегрнат од внатре.

Секоја мала активност ќе ве наведе да се прашате што сакаат да направат. А еве го и одговорот.

Udarac ukazuje na pravilno zdravlje bebe, njen razvoj i aktivnost

Клоцањето укажува на правилното здравје на бебето, неговиот развој и активност
Бебето веднаш реагира на промените во околината, особено кога ќе слушне некои надворешни звуци.

Кога лежите на левата страна, удирањето на бебето се зголемува, бидејќи го зголемува снабдувањето со крв до фетусот.

Мајките можат да очекуваат поголем број удари по оброкот.

Бебето почнува да клоца по деветтата недела во стомакот.

Помал број удари може да укажува на лошо здравје на вашето бебе и недоволна количина на кислород.

Ако се намали бројот на удари по 36 недела, тоа тогаш е нормално.

Ударите се јавуваат и кога бебето чувствува во какво сте опкружување.

Намалените удари не секогаш значат дека нешто не е во ред, затоа што бебето се одмора во матката, а тоа трае околу 40-50 минути.

Во текот на првата бременост, ударите се јавуваат помеѓу 16 и 25 недела од бременоста, а со втората бременост дури во 25 недела.

Majke mogu da očekuju veći broj udaraca nakon obroka

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...