Одговор на најголемата народна заблуда | Еве што всушност се случува во вашиот организам кога ќе проголтате мастика за џвакање

1376
Booking.com INT

Можете ли да претпоставите што се случува во стомакот кога ќе проголтате мастика за џвакање? Колку е опасно? Дознајте!

Bitcoin Exchange CEX.IO

Сите ние знаеме дека мастиките за џвакање се направени за да се џвакаат, но се случува понекогаш незгода и да ги проголтаме. Мастиката за џвакање опушта и може да ја контролира оралната хигиена.

Svi znamo da su žvake napravljene da bi se žvakale, ali desi se ponekad nezgoda da ih progutamo. Žvaka opušta i može da kontroliše oralnu higijenu

Експертите уште предупредуваат и на тоа дека не треба да се проголта било која друга поголема храна. Бидете внимателни и добро проџвакајте месо за да не го блокирате хранопроводот и да се удавите.

Stručnjaci još upozoravaju da ne treba da gutate nikakvu veću hranu. Budite pažljivi da dobro sažvaćete meso, kako ne biste blokirali jednjak i udavili se

Зошто митот и понатаму опстојува? Кога за прв пат се појавила на пазарот, мастиката за џвакање била отфрлена поради својата хемиска природа и соединенијата кои луѓето не ги консумирале во тој период.

Извор на слика: ilyke.co

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...