Осумнаесет имиња за бебиња инспирирани од вселената

6844
Booking.com INT

Се повеќе родители сакаат необични имиња за своите деца. Се почести се и имињата инспирирани од вселената.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Имиња за девојчиња

Бјанка (еден од природните сателите на Уран)

Луна (латинско име за Месечината)

Реа (една од месечините на Сатрун)

Хелена (сателит на Сатрун, откриен во 1980 година)

Леда (сателит на Јупитер)

Лариса (петтата месечина на Нептун)

Стела (латинско име за ѕвезда)

Маиа (сина џиновска ѕвезда во соѕвездие Бик) 

Мира (променлива ѕвезда во соѕвездие на Кит, прва откриена променлива ѕвезда)

Имиња за момчиња

Аин (ѕвезда во соѕвездието Бик)

Атик (во соѕвездие Персеј)

Атлас (втор сателит на Сатрун)

Ераи (во соѕвездие Цефеј)

Харад (ѕвезда)

Нави (во соѕвездие Касиопеја)

Ран (во јужното соѕвездие Еридану)

Сарин (ѕвезда во соѕвездието Херкулес)

Сиријус (најсјајната ѕвезда набљудувана од Земјата).

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...