Отворено писмо на девојка ги запали социјалните мрежи | Еве зошто сум сама!

653

Отворено писмо на една девојка ги запали социјалните мрежи во регионот.

Таа е сама, атрактивна, има 27 години и веќе две години не може да најде момче. Во целост ви го пренесуваме писмото:

“Имам 27 години, независна сум, паметна, атрактивна и во согласност со најновиот тренд на “сингл”. Благодарение на добрите гени од моите родители немам проблеми да го привлечам машкото внимание, но по само неколку “дејтови” губам интерес за нив.

Сите од моето опкружување, вклучувајќи ги, се разбира и моите родители, ми зборуваат дека моите очекувања се премногу високи и дека би требало да ги спуштам критериумите. Јас не се согласувам со нив. Мојата “шолја чај” е таму некаде и јас точно на време ќе дојдам до неа, а до тогаш, ајде да ја решиме мистеријата: “Зошто сум сингл?”

Сама сум, бидејќи одбивам со партнерот да гледам филмови, кој не ми се допаѓаат и да ја слушам музиката од која ми се крева косата на главата.

Затоа што мојот јазик е подолг од умот и на првиот состанок прашувам:

“Кој прашок го користи твојата мајка?”

Со изненадување ми одговара:

“Како знаеш дека мајка ми ги пере работите?”

Премолчено одмавнувам со раката и преминувам на друга тема, додека без глас во себе одговорам:

“Затоа што мирисот од твојата маица ми ги штипе очите и е испеглана како во истиот момент да си ја симнал од закачалка од ексклузивен бутик.”

Јас сум сама, бидејќи не можам да се потврдам со глава кога мажот вели: “Ти ќе ме чекаш дома со подготвен ручек, а јас после работа ќе гледам фудбал и ќе пијам пиво.”

Затоа што мислам дека “Sony” е девојката со која ме мами. Бидејќи ниту во еден момент не помислувам дека “возрасен” човек би бил во состојба да игра игрици до полноќ.

Бидејќи јас немам трпение да чекам три месеци “мажот” да собере храброст да ме повика на “дејт.”

Јас сум сама затоа што ми вели: “Јас ќе ти се јавам утре”, а потоа може да се јави по три дена како двата дена да сум ги поминала во кома или сум имала деменција.

Затоа што кога ќе излезам на првиот состанок, тој ќе почне да го набројува имотот кој го поседува како да работам во даночна администрација.

Бидејќи мојата пријателка е покреативна во смислување предлози на заеднички активности, отколку тој. Тој повторно прашува: “Смисли каде сакаш да одиме.” Смислив! Одам дома. Сама.

Затоа што ќе ми постави прашање: “Дали знаеш да готвиш?” Би сакала да ги затркалам очите, но сепак го почестувам со тупаница разочарувања па велам/се согласувам: “Јас не знам, дали тоа ќе биде проблемот?”

Тој вели: “Нема.”

Се чини дека и тој излажал.

Бидејќи, еднаш на негово прашање: “Дали знаеш да готвиш?” одговорив: “Знаеш ли да заработиш пари, за да јас имам нешто да зготвам?”. Не добив одговор, но ниту тој.

Затоа што излеговме на пијалок прв пат. Го повикува келнерот и оди во тоалет. Келнерот носи сметка, јас плаќам. Излеговме на пијачка следниот пат. Келнерот носи сметка, тој пред телефонот телефонира. Јас плаќам по втор пат. По трет пат пристигнува сметка. Се гледаме. Тоа беше последен пат кога јас излегов со него.

Тоа е причината зошто јас сум сама, но не за долго.”

loading...