ОТКРИЕНО | Еве какви усни сакаат мажите кај жените

3984
Booking.com INT

Медицинскиот магазин “JAMA Facial Plastic Surgery” спроведе многу интересно истражување.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Откако научниците од целиот свет се обидувале да заклучат какви сѐ “совршени” женски гради, задник или нозе има, на ред дојде и симболот на женственоста и сексапилот – усните.

Полните усни отсекогаш биле привлечни за двата пола, а со години наназад овој тренд станува сѐ попопуларен.

Во текот на ова истражување, на испитаниците им биле понудени на 600-тина фотографии врз основа на кои заклучувале, кои најмногу им се допаѓаат.

Долната усна треба да биде поголема од горната дури два пати, а целите усни треба да заземаат 10 отсто од долната третина на женското лице.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...