Очила според формата на вашето лице | Видео

934
Booking.com INT

Очилата за сонце се користат за стилски и атрактивен изглед. Жените мислат дека очилата се нешто со што би ја уништиле нивната личност и затоа се плашат од нив.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Но, во реалноста тоа не е така. Ако ја одберете вистинската рамка на очила за вашето лице, тогаш ќе ја потенцирате раскошноста на вашата личност.

Очилата треба да го зголемат вашето лице, а не да го скријат. Во прилог ви даваме водич за тоа како да ги најдете вистинските очила за вашата форма на лице!

КРУГ

Ако имате тркалезно лице, тогаш треба да се одлучите за пошироки, правоаголни очила. Да не се случи да изберете кружна форма, затоа што тогаш ќе изгледате како фудбалска топка.

КВАДРАТ

Ако имате квадратно лице, треба да изберете кружни рамки кои како такви ќе ги омекнат природните остри агли на лицето. Најдобро е да се во неутрални бои како крем, беж, бела боја итн.

СРЦЕ

При изборот на очила за лица со облик на срце, треба да водите сметка да бидат пошироки во пределот на челото, со намалена широчина кон брадата. Со овој облик на лице треба да се избегнуваат рамки кои ја истакнуваат ширината на челото.

ОВАЛ

Ова е единствената форма на лице која има избалансирани пропорции, заради што се смета за идеална форма. Луѓето кои ја имаат оваа форма треба да се среќни, затоа што поради идеалниот облик на лицето тие изгледаат добро во речиси секој вид на очила. Само не треба да изберете рамки кои можат да ги покријат вашите идеални пропорции и обидете се да ја одржите природната рамнотежа на лицето.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...